piatok 26. novembra 2010

Deň päťdesiaty ôsmy


Ráno bolo kruté. Otvorila som oči a napadla mi pesnička Točí sa mi točí. Všetko sa mi točilo. Zavrela som ich rýchlo späť, nahmatala ružovú v šuplíku, ďakovala si, že som nezabudla nechať fľašu vody pri posteli a nemusela zísť dole schodmi. Neviem ako by to dopadlo. Podarilo sa mi ešte zaspať a druhé prebudenie bolo oveľa ľahšie, aj keď nie úplne dokonalé. Točilo sa stále. 

Včerajší deň bol plný návratov do minulosti. Dokonca do jedného konkrétneho mesiaca, február 2008, vtedy som naposledy bola s Pôžitkárom a zúčastnila sa plesu, kde som spoznala včerajších účastníkov zábavy. Prišlo mi to strašne smiešne, dva rozdielne momenty z rovnakého času v jeden deň, to jednoducho nevymyslíš, to je život.

Zúčastnila som sa nejakej oslavy, na ktorú sa mi veľmi nechcelo, ale istým spôsobom som sa obetovala, aby sa nevytváral zbytočný tlak v našej úžasnej partii, kde Charlota žiarli na Blonde. Odovzdávali sa nejaké ceny. Charlotin frajer bol medzi ocenenými. Charlotin frajer a Charlota sa nebavia asi dva týždne a náhodne sa stretli na mieste činu. Na to miesto bola pozvaná aj Blonde, a aby nebola opätovne kvet sváru, tak som sa k nej pridala a predčasne ukončila pobyt na Vianočných trhoch s nejakým nádejným bankovým vysokým úradníkom, s ktorým som kontrolovala kvalitu vína v každom stánku. 

V dobrej nálade sme vliezli do jamy levovej a zábava mohla začať. Nemá zmysel opisovať všetko. Chcem sa zastaviť len pri jednej veci. Chcem sa zastaviť pri ženskej bojovnosti medzi ženami, na ktorej som sa včera bavila a ktorej som včera tak trochu aj ja sama podľahla. 

Stretli sme tam starých známych z plesu, bol medzi nimi aj Palo. Palo je dobrý genetický materiál, navyše šľahnutý veľkou dávkou chytrosti, presne ten typ, ktorého väčšina chce mať. Palo bol mojim spoločníkom na danom plese. Mala som vtedy podmienku, povedala som, pôjdem na ples len keď budem mať mužskú spoločnosť vyššiu ako ja. Dostala som Pala, ktorý vytrvalo vtedy celý večer pýtal moje číslo a prichádzal s ponukou kvalitného sexu. Flirtovala som s nim, ale len v rámci hraníc dobrej zábavy, presne do momentu, pokiaľ som sa dozvedela, že Blonde má o neho záujem. Uvoľnila som jej cestu a bavila sa ďalej s inými. Pravdou, ale je, že už vtedy vytrvalo vyhľadával moju spoločnosť, rovnako ako včera.

Medzitým mal aférku s Blonde. Blonde to nazvala vzťah. Trvalo to asi tri mesiace, sem tam sa spolu vyspali, keď ona niečo zorganizovala a potom sa odmlčal. Bola sklamaná a bola namotaná. Trošku to aj rozchádzala. A teraz sme tu opäť boli všetci aktéri a ja som mala pocit, že všetko sa včera zopakovalo. Paľo vytrvalo mámil zo mňa telefónne číslo, ktoré som mu nedala a Blonde si uvedomila, že jej stále nie je ľahostajný. 

Blonde sa ocitla v inej úlohe než na akú je zvyknutá. Nebola číslo jedna a aj keď to asi nahlas nikdy neprizná, myslím, že ju to tak trochu hnevalo. Mne to bolo jedno. Jediné, čo som chcela, aby bola dobrá zábava a aby si uvedomila, že keď je človek namotaný, ťažšie znáša skutočnosť, že jeho partner sa baví s niekým iným. Narážala som tu na Charlotu a jej frajera nášho spoločného kamaráta a občasné nepochopenie Charlotinej žiarlivosti, ktorá v jej prípade je extrémna, ale niekedy si hovorím, na čo dráždiť hada bosou nohou, keď viem, že je tu ten problém. Blonde to občas robí Charlote a možno aj iným, robí to snáď nevedomky a včera som to urobila ja. 

Nebolo jej to jedno a kútikom oka pozorovala každý náš pohyb, každé naše slovo. Bavila som sa na tom. A úprimne, trošíčku mi to urobilo dobre. 

Ráno mi volala a svojím spôsobom kontrolovala, o čom sme sa s Palom bavili. Opýtala som sa jej, či to chce bez servítky, povedala áno. Tak som jej povedala, nič som nevynechala. Povedala, myslela som si to a nezabudla dodať, že keby tam bol niekto iný, tak to skúša na niekoho iného, ani na chvíľu nepripustila, že by to mohlo byť inak, že to číslo jedna v tomto prípade môže byť niekto iný ako ona. Je to proste Levica, ktorá chce byť vždy stredom bodom pozornosti, ale s ktorou sa vždy dohodneme. 

A Palo? Palo je stratený prípad, nechcela by som ho ani keby mi zaplatili, ale jeho vytrvalosť je obdivuhodná...

Žiarlivosť je sviňa, otázna je iba jej miera a ten kúsok žiarlivosti nosíme v sebe všetci.  

Levice chcú byť stredom vesmíru a Blíženci sa chcú dobre baviť.

A ja som sa včera bavila.

Dnes sa ide opäť do ulíc, vianočný punč čaká.

3 komentáre:

  1. b.
    moje nervy,tebe sa toci kecka,mne sa pretacaju panenky,ked pripustim,ze po takej akcii vyrazas na dalsiu party...sak to mam len ja mysliet na tvoju pecen?!:-))ale dobre,ide vikend,tak prezijes,ak tu party neprezijes:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no proste vesper je proste nevycerpatelny zdroj energie, pekny den krasna vesper L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. 2B draha a dnes je slavna beaujolais party a zajtra skola...

    2L joooj uvidime, co budem pisat v pondelok :D

    OdpovedaťOdstrániť