pondelok 15. augusta 2011

19 popoludní



Dávaj si pozor čo si praješ Vesperka, mohlo by sa ti to splniť. Priala som si neisť do kanclu. Stačilo prísť k autu, vyparkovať ho, objaviť mláku vytečeného oleja pod ním a v momente som sa ocitla v servise, kde mi oznámili, že toto moje prianie ma bude stáť cez 500 éčiek. Aké je to jednoduché občas. Zúfalo som sedela v kancelárií oblepenej lacnými plagátmi áut a dumala, čo zaplatiť skôr, či má zmysel platiť poistku, ktorú som neplánovala platiť a vytĺcť z nej čo sa dá, alebo to zaplatiť z vlastného vrecka a poistku neplatiť vôbec. Sedela som tam hodnú chvíľku a na nič zásadné som neprišla. Lenivým krokom som vyšla do tepla a dumala aký spoj použiť a kam vlastne ísť.

Prvý autobus šiel smer Aupark a tam je predsa kníhkupectvo, kde som mala chuť podľa ranného plánu kúpiť knihu. Voľné pokračovanie knihy Priateľ do dažďa s príznačným názvom Siedma vlna. Nemali ju. Zatiaľ ju nemali. Možno bola na sklade a nebola len vyložená, ale ochota predavačky hovorila jasnou rečou, nie je. V systéme už je, v regáli ešte nie.

Sadla som do Kubu. Objednala denné menu a dumala ďalej. Pri objednávke minerálky som sa zháčila, prišlo mi zbytočné platiť dve éčka za čistú vodu a volila som radšej Pinot Grigio. Pinot Grigio o pol jednej na obed v pondelok bez auta v nákupnom centre je predsa len lepšia voľba. Obzvlášť po niekoľkých zbytočných telefonátoch od kolegov, pri ktorých mi rozum zastavoval a v duchu som sa pýtala prečo, súdruhovia prečo. Prečo títo ľudia sa nevenujú tomu čo majú a majú obsedantnú potrebu vytvárať situácie, keď z nich lopatistickým vysvetľovaním pojmov vlastne robím idiotov a oni zo mňa arogantnú mrchu, ktorá na ich smolu, má zvyčajne pravdu. Nemám to rada. Fakt nie.

Prišlo mi nevoľno. Neviem, či to bolo teplom, tlakom, pokazenou kávou, informáciami, alebo všetkým naraz. Strčila som prsty do krku a vyvracala. Dúfala v očakávanú úľavu, ktorá neprichádzala. Namiesto nej prichádzali návaly tepla, opuchnuté nohy, točenie hlavy a pocit ďalšej potreby zvracať. A to som netušila, že dôvodov na zvracanie bude len pribúdať. Deň Debil ako vyšitý.

Prajem si pohár vína a niekoho kto povie, moja to bude dobré...

1 komentár:

  1. tie servisy su stale otazne daval som len tot pred par dnami do opravy auto a miesto 800 e som nakoniec zaplatitl 1300e s tym ze sa nenasiel nik kto spravil chybu ale co uz. Musim si zvyknut ze hodnota auta klesa a klesa co uz.Pekny vecer krasna Vesper

    OdpovedaťOdstrániť