pondelok 10. januára 2011

Deň stotretí



Únava. Celým telom sa tiahne. Režú ma oči. Spala som štyri hodiny. Najhoršie na tom je, že viem aj prečo. Volá sa to výčitky svedomia. Nedokončila som nejaké veci a to mi nedovolilo spať, ale rovnako nedostatok spánku spôsobil, že som ich ráno nebola schopná dokončiť. Bola som unavená niečo robiť a nedalo sa spať. Celé zle.

Skočila som do servisu, aby som okolo obeda zistila, že budem musieť predsa len kúpiť novú pneumatiku. Niekto povedal, že treba kvôli rovnomernému opotrebeniu kúpiť dve. Nedá sa to opraviť. Radosť zo soboty trvala len 48 hodín, presne do zistenia koľko bude stáť nová. Jazdím na rezerve, maximálna rýchlosť 80 km za hodinu, ešte že nechodím mimo. Mimo pôjdem len v stredu, asi zvolím poľné cesty.

Prišla som ku klientovi. Posedela dve hodiny a išla domov. Veci, ktoré mali urobiť a od ktorých sa odvíja moja práca neurobili. Zbytočne som sa tam prehnala. Zaúčtujem im to. Stále na mňa padala únava. Keď som prišla domov, naveľa sa mi podarilo zaspať. Presne tridsať minút, ktoré stačili na nejaké ďalšie fungovanie a ďalšie stretnutia, pri ktorých som bola mysľou úplne niekde inde. 

Proste úplne debilný nevyspatý pondelok, kde ani neviem, či ma niečo potešilo. Email od Aidana? Mávla som nad ním rukou. Esemeska od Merlota? Stratený prípad. Telefonát od Pepina? Hm, sme z iného sveta. 

Jediný svetlý moment bolo asi zistenie, že sa dá chodiť na rezerve, nič iné mi nenapadne.

Prezerala som si noviny. Pozerala fotky z Plesu v opere. Blonde povedala, že ideme na ples. Neviem s kým a neviem za čo, ale šaty treba pozrieť. Mám chuť na čierne s veľkou šifónovou sukňou. Pôvodne som zvažovala zelené, tie ktoré mala ratolesť na stužkovej, ale dnes som to zmenila, dnes mám chuť na čierne a vôbec netuším na čo budem mať chuť o mesiac, kedy je ples.

Divný deň.

Volali mi ohľadne ponuky, ďalšie stretnutie s vice prezidentom bude posledný januárový týždeň, test je vyhodnotený a ja som sa ocitla v zozname „top performerov“, ktorí sú tak žiadaní. Ani neviem, či ma to tešilo, skôr rozmrzelo. Nepáči sa mi ten dátum. Nepáči sa mi, že sa to naťahuje, a že robia tieto obštrukcie pri niečom dočasnom.

Celé zle.

Potrebujem, aby vyšla streda, potrebujem sa vyspať, zbaviť sa únavy a fungovať normálne.

Som unavená.

Veľmi unavená.

1 komentár: