streda 29. júna 2011

66



Som príjemne unavená. Bola som behať a čím ďalej, tým viac si uvedomujem, že mi to robí strašne dobre. Nemám čas myslieť na blbosti. Dokonale sa tam zničím a príjemne zničená padám dole hubou do postele. V hlave mám len prácu a únavu. Dnes navyše svoje kolená a dumanie nad tým, čo by mi povedal môj ortopéd, keby vedel, že behám. Prebehlo mi to viackrát hlavou a viackrát som nad tým mávla rukou, avšak nie teraz. Teraz si tu dumkám ako behať a neničiť už aj tak zničené kolená. Na nič rozumné neprichádzam. Možno na to príde niekto zajtra. Zajtra je predsa veľký deň. Tréningový deň. Sama som zvedavá, čo mám od toho čakať. Vlastne už čakám, čakám na radu ako behať a neničiť si kolená. 

Dnes som svoj okruh zabehla s jednou minútovou prestávkou. V nedeľu to dám celé. Podľa môjho tréningového internetového plánu objaveného včera ráno, mám behať štyrikrát týždenne. Dokonca mi vypisuje aj akú rýchlosť a vzdialenosť mám ubehnúť. Je to celkom zábavne dostávať mail s jasnou inštrukciou, čo vlastne mám robiť a úprimne sa na to vlastne teším. 

Je to občas strašne fajn, keď rozhodnutia robia iní, v tomto prípade nejaký predefinovaný elektronický systém, ktorý vyhodnocuje moje vstupy na základe predchádzajúcich štatistík. Rozmýšľam ako by sa mi to páčilo aj pri iných aktivitách a nech to znie akokoľvek divne, páčilo. Páčilo by sa mi, keby niekto robil rozhodnutia za mňa. Aspoň v súkromí, aspoň čiastočne by som nemala pocit, že všetko stojí na mojich rozhodnutiach a mojej zodpovednosti. Obvzlášť teraz, keď zmeny budú viac ako turbulentné a vlastne už sú, len niektorí si to nechcú pripustiť a to ma dosť ničí. Ničí ma byť v ich očiach tá zlá. Pričom nerobím nič len svoju prácu. Oni to však vidia inak. Som votrelec, ktorý odhaľuje nedostatky a berie im doterajšie kompetencie. Zatiaľ, čo šéfino je šťastný, že špinavú prácu urobí za neho niekto iný. 

C´est la vie, c´est la vie...

3 komentáre:

  1. b.
    ten,kto musi vela rozhodovat a mat velku,alebo vylucnu zodpovednost,dokaze ocenit,ked to robit nemusi a ma nejaky time-out.vobec sa ti nedivim,je to napadita myslienka-hodit nejake rozhodovacie kompetencie na niekoho ineho:-)(akurat sa pozaduje,aby to robil lepsie,alebo aspon tak dobre ako ty,aby si mala klud,ze?:-) )
    co je to za program,co ti ukazuje,jak mas behat a jak si merias km?apropo,hovorime o km a nie o m,ano?:-)
    kolena trochu usetris,ak nebudes behat po betone,zvol nieco maksie...ale nie ze tam natiahnes koberec,alebo take daco:-)
    sefino je chytrucky,ze sa zbavil spinavej prace - pekne je to ukazane v up in the air - videla si?
    drz sa,draha:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. http://my.asics.co.uk/my draha vies co je uzasne na tom programe, ked po tebe ani pes nestekne, program ti posle email, kde ti pripomenie, aby si isla behat a potom sa ta v dalsom pyta, ci si bola behat :D

    jasne, ze som videla, niecim podobnym som zila a mil som mala tiez nalietanych hodne, najoblubenejsi bar - bubble bar na schiphole :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. b.
    wow,to su veci.jak to ten program urobil,ze nan fungujes?chapes,par bajtov a vesperka beha,dalsich par bajtov a maratonsky winner íz....no kto iny nez vesper:-)

    OdpovedaťOdstrániť