nedeľa 22. januára 2012

Začínam


Sedím sama uprostred prázdneho bytu. Obzerám sa okolo a snažím sa zachytiť ani neviem čo. Možno nový začiatok. Začiatok, hm, koľký už? Pýtam sa v duchu sama seba a na tvári sa mi zjaví úšklebok. Spomeniem si na svoj čerstvý Excel sheet obsahujúci dva hárky. Prvý je nejaký patetický záväzok samej voči sebe rozdelený do aktivít, ktoré sú vyhodnocované na dennej báze. Bez toho, že by som to plánovala mi prvá časť vyšla na 40 dní.  Vytvorila som ho dnes dopoludnia, a keď som ho zmienila ratolesti, napísala len OMG. Nemôžem si pomôcť, ale Excel sheet u mňa funguje, zapisovanie a následne vyhodnocovanie, ideálne farebne. Keď to teraz píšem, príde mi to smiešne, asi to aj je. Dôležitý je však výsledok. 

Výsledok? Čo má byť vlastne mojim výsledkom? 

Opäť sa obzerám okolo seba a hľadám odpoveď na stenách, v oknách, na zemi. Potom hľadím na plameň sviečok a napadne mi slovo čistenie, možno upratanie. Áno, to by to mohlo byť. Pred novým začiatkom treba upratať. Upratať v mysli, v duši, v tele a v konečnom dôsledku aj v prázdnom byt. Chcela by som tu niečo zmeniť, ale vlastne neviem čo. Kúpila som si aspoň nové posteľné prádlo, úplne iné ako tie predchádzajúce a kúpim asi nový prehoz na posteľ a možno koberec. Trošku zmením mladej izbu, aby mala prekvapenie, keď sa vráti, alebo len zastaví na návštevu dvakrát do roka na pár dní. Hm. 

Je to divné. Tvárim sa, že som v pohode a asi aj som. Nemám depku, smútok alebo niečo obdobné, nič také zatiaľ neprišlo. Len mám potrebu upratovať. Upratovať všetko okolo seba a možno hlavne v sebe.

A tak začínam písať opäť svoj malý denník.

1 komentár:

  1. vies ako si ma potesila novym pisanim, len tak som zdlhej chvile na teba klikol a bolo tam nieco nove, novy rok, novy zaciatok a aj u mna asi bude nieco nove v tomto roku. krasny den krasna vesper L.

    OdpovedaťOdstrániť